Hetty de Jongh

Klei is voor mij een passie,
misschien wel een verslaving,
in ieder geval een therapeut,
een strohalm om me staande te houden.
Klei is een manier om me uit te drukken,
een verhaal te vertellen.
Klei is heerlijk, natuurlijk, vormbaar, eigenzinnig,
beperkend, uitdagend.
Klei is .
Klei is gewoon klei.

Na al jong kennis gemaakt te hebben met klei, bleef deze als een rode draad door mijn leven lopen. Ik ben werkzaam geweest in de gezondheidszorg, ik heb een eigen bedrijf gehad, en altijd was er daarnaast klei.
Na een aantal jaren met klei gewerkt te hebben, als extra, naast mijn werk en gezin, heb ik op 1 september 1997 de stoute schoenen aangetrokken en ben officieel met mijn atelier gestart.
Tevens ben ik toen de opleiding keramische ambachtelijke technieken (het SBB) in Gouda begonnen, welke ik in 2000 heb afgesloten.
Na een flinke verbouwing werd een wens van mij om een plek te hebben waar ik mijn werk permanent kan tonen verwezenlijkt. Ik heb er toen de naam Klei-allerlei aangegeven. Klei-allerlei is niet toevallig gekozen, ik vind veel technieken in de klei erg leuk en wil hier niet tussen kiezen. Naast opdrachten en mijn vrije werk vind ik kontakten met mensen erg belangrijk, tevens probeer ik mijn enthousiasme voor klei over te dragen.

Heel blij verrast was ik toen ik de cultuur prijs 2005 (de Wijnperle prijs) van de gemeente Neerijnen kreeg.

Op 1 augustus 2017 geef ik er een andere draai aan.

Klei-allerlei blijft het atelier van Hetty de Jongh. Het is tijd voor een nieuwe weg, zonder cursus, zonder workshops en zonder pottenbakkerij. Op een andere plek.

Wel een weg met plezier met klei, nieuwe ideeen en inspiratie. Gewoon anders, niet meer of minder, maar gewoon anders.